Cele mai bune voblere pentru știucă

Vă prezint o listă cu cele mai bune voblere pentru știucă. Acum, că tot suntem în plin sezon de pescuit la știucă m-am gândit că nu strică să aflăm cu ce pescuiește și vecinul.Cele mai bune voblere pentru știucă

Cele mai bune voblere pentru știucă

Am întrebat prietenii de pescuit cu ce fel de voblere dau ei la știucă și cu care au avut rezultate pe apele de la noi din țară. Iată lista cu cele mai bune voblere pentru știucă:

Salmo Slider 7F de culoare naturală este unul dintre cele mai bune voblere pentru știucăSalmo Slider 7F este voblerul recomandat de majoritatea pescarilor cu care am intrat în această discuție. Voblerul Salmo Slider se poate folosi atât în perioadele mai calde dar și în anotimpul rece. Pe timp frumos se recuperează rapid cu smucituri repetate pentru a mima un pește energic. Firul se va ține întins după lansare și smucituri pentru a asigura înțeparea. Dacă apa este destul de rece recuperarea se va face lent, cu pauze între smucituri de 2-3 secunde.

Pescarii care au pescuit cu Salmo Slider 7F au prins știucă de dimensiuni mari și au ținut să menționeze că nu le va lipsi niciodată acest vobler din trusa de pescuit. Salmo Slider 7F este unul dintre cele mai bune voblere pentru știucă, probabil chiar cel mai bun.

Cu egalitate de puncte, două voblere de la Rapala sunt clasate pe locul al doilea în topul celor mai bune voblere.

Rapala Shallow Shad RapRapala Shallow Shad Rap, prescurtat Rapala SSR, de diferite culori și dimensiuni, pornind de la 7cm și până la 14cm este preferat atunci când datorită vegetației abundente suntem nevoiți să pescuim știuca la suprafața apei, deasupra vegetației. Având o flotabilitate ridicată acest vobler se pretează atât pescuitului pe baltă dar și pescuitului pe ape curgătoare unde sunt indicate cele de dimensiuni mai mici. Voblerul Rapala SSR se pretează oricărui tip de pescuit, fie că e casting, twitching sau trolling.

Construit din lemn de balsa de calitate premium, dotat cu cârlige super ascuțite din nichel negru, acest vobler este extrem de bun pentru apele de mică adâncime. Având o acțiune bine definită acest vobler pentru știucă poate fi manevrat cu o precizie foarte mare. Conform producătorului, acest vobler este proiectat să fie perfect de la prima și până la ultima lansare.

Rattlin RapallaTot pe locul doi in topul cu cele mai bune voblere pentru știucă este și Rattlin’ Rapala, cunoscut ca Rapala RNR.

RNR-ul fac un sunet natural care stârnește curiozitatea știucii. Acest sunet combinat cu o mișcare de neegalat fac din acest vobler o momeala perfectă. Datorită lipsei barbetei se poate pescui cu acest vobler în orice tip de apă. Poate fi recuperat rapid, dar și încet. Și acest vobler este dotat cu cârlige din nichel negru super ascuțite.

Producătorul susține că fiecare vobler este echilibrat și testat manual pentru a furniza un produs perfect.

Dorado Drunk este cel mai bun glider pentru știucăPe locul al treilea între cele mai bune voblere pentru știucă avem voblerul Dorado Drunk cu variantele floating și sinking. Având 20 grame, acest vobler este preferat de o parte a pescarilor de știucă datorită distanței mari la care poate fi lansat. Voblerul Dorado Drunk este unul dintre cele mai cunoscute glidere pentru știucă și nu trebuie să lipsească din trusa pescarului de pește răpitor, știucă în special.

Voblerele Dorado au în spate mulți ani de experiență, practică și teorie si sunt construite pentru performanță atât în lacuri cât și în ape curgătoare. Încă din 2005 de când a fost lansat, Voblerul Drunk a reușit să doboare recorduri. Dorado Drunk poate fi folosit în orice tehnică de pescuit.

Topul nostru continuă:

Cele mai bune voblere pentru știucă sunt cele care prind

Salmo Perch dă rezultate foarte bune datorită instinctului știucii de a-și apăra teritoriul. Salmo Pike de 16 cm de asemenea este un vobler foarte bun și pune în valoare caracterul canibal al știucii. Salmo Boxer, Salmo Skinner și Salmo Zipper sunt alte voblere cu care prietenii noștri pescari au avut rezultate remarcabile.

Rapala Flat Rap de 10cm și Rapala Husky Jerk sunt de asemeni două voblere pentru știucă recomandate.

În lista noastră mai avem și voblerele: Jackal Bunny jr chartreusse, Jackall Magallon 113SP, Tiny Magallon 88SP, Duo Realis Jerkbait 100 si 120 SP, Savage Gear 4Play și O.S.P. Bent Minnow 106F.

Nu pot să nu remarc și voblerul Cormoran Belly Dog. În imaginea alăturată avem varianta Natural Perch.

Cormoran Belly Dog este un vobler de suprafață având posibilitatea de a se scufunda până la 1,5 metri adâncime. Datorită corpului său rotund produce turbulențe foarte mari la trecerea prin apă atrăgând chiar și cea mai leneșă știucă.

Datorită formei sale acest vobler poate fi lansat la depărtare cu o precizie foarte mare fiind o alegere bună pentru apele pline de vegetație sau agățători.

In continuare vă recomand să parcurgeți și articolul cu Cele mai bune voblere pentru clean.

Alături de voblerele Rapala și Salmo, Voblerul Cormoran Belly Dog s-a arătat a fi unul dintre cele mai bune voblere pentru pentru știucă dar și șalău.

Leave a Reply