Cele mai bune voblere pentru clean

Care sunt cele mai bune voblere pentru clean? Haideti sa aflam care sunt voblerele preferate de pescarii de clean. Fie ca pescuiesc la clean pe un lac de munte sau pe un rau la ses, pescarii de rapitori au intotdeauna in trusa lor cateva voblere cu care dau iama prin cardurile de cleni.

cele mai bune voblere pentru clean

Cele mai bune voblere pentru clean

Despre tehnicile de pescuit la spinning cu voblere s-a tot scris. Modalitatea de recuperare, lanseul, timpul de asteptare intre salturi, viteza de mulinare, toate influenteaza succesul pescuitului la rapitor. Voblerul, insa, este bucatica de plastic ce face cu ochiul cleanului. Deci, haideti sa vedem care sunt cele mai bune voblere pentru clean, judecand dupa preferintele majoritatii pescarilor.

Am intrebat pescarii care sunt preferintele lor cand pescuiesc la clean cu voblere si iata rezultatele:

Cele mai bune voblere pentru clean – Owner Cultiva Bugeye

De departe, majoritatea pescarilor au marturisit ca cele mai bune voblere pentru clean sunt voblerele Owner Cultiva Bugeye de culoarea broscutei verzi, sau verde spre galben (chartreuse). Aceste voblere dau rezultate exceptionale la clean in aproape orice conditii (daca apa e maloasa, mai bine stati acasa in ziua aceea).

Cele mai bune voblere pentru clean – Strike Pro Baby Pro

Strike Pro Baby Pro EG-036, culoarea 021OB este cea de a doua preferinta a pescarilor de clean la vobler. Acest vobler are spatele de culoarea broscutei verzi continuand in degradeu cu galben pe laterale si putin portocaliu pe burta.

Lasand la o parte cele doua cele mai bune voblere pentru clean prezentate mai sus, pescarii cu care am intrat in discutii au mai mentionat si urmatoarele voblere care au dat rezultate foarte bune pe apele curgatoare din Romania:

Cele mai bune voblere pentru clean – alte voblere foarte bune

Vobler Jackall Chubby 3,8 cm de 4 grame silver black floating.
Vobler Salmo Hornet 3 (RD, BSS, DB)
Vobler Salmo Tiny 3cm IT3S SBT culoare argintiu cu pete verde inchis
Vobler Rapala Husky Jerk ,SSR, CD , J13, RNR, DT
Vobler Kenart Hunter 3cm (YD, H, T)
Vobler Strike Pro Goldy Vibromax de 3,5 cm si 4,5 cm
Vobler Strike Pro Cicadele de 3,5 cm si 4,5 cm

Se observa o preferinta a clenilor in ceea ce priveste culoarea nalucii. Cleanul ataca mult mai des voblere care imita bibanul, voblere cu spatele verde masliniu si partile laterale aurii, culoarea broscutei – galben – portocaliu sau degradeurile de culoare negru – albastru sau negru – galben.

Cu toate ca discutam despre cele mai bune voblere pentru clean, unii pescari iubitori de spinning au dorit sa ne reaminteasca si de pescuitul la lingurite rotative, cu rezultate foarte bune cu lingurita rotativa Mepps Aglia nr.1 si lingurita rotativa Dam Effzett nr. 1, cu precizarea ca Mepps Aglia este putin ma grea si poate fi aruncata la distante mai mari cu o precizie mai mare. Rezultate foarte bune au dat si rotativele cu paleta argintie si dungi rosii, sau, pe ape foarte limpezi linguritele cu paleta foarte mica de culoare verde sau albastra.

Multumesc pe aceasta ocazie pescarilor care au gasit timpul necesar pentru a raspunde la sondajul nostru despre cele mai bune voblere pentru clean si va invit sa lasati mesaje daca aveti si alte voblere cu care ati prins clean foarte bine.

Leave a Reply