Pescuit La Caras Primavara – Gasirea Carasilor Si Nadirea Lor

Cand mergem la pescuit la caras primavara trebuie sa timem cont de cateva reguli care ne vor asigura captura.

Primavara Carasul trebuie cautat

Apele mici, pe langa maluri, ofera primavara adapost si hrana carasilor incalzindu-se mult mai usor decat gropile din larg. Se vor urmari semne de genul trestiilor miscate sau sarituri fricoase, lovind malul o singura data cu piciorul se pot observa mici valuri provocate de carasii speriati.

Echipament pentru pescuit la caras primavara

Carasul se poate pescui primavara atat la pluta cat si la feeder. Citeste in detaliu despre Pescuit La Feeder La Caras Primavara

Pentru pescuitul carasului primavara la pluta vom folosi echipament de pescuit de finete, fir principal de 0,16 cu pluta de 1-2 grame, carlig tija subtire de maxim 8, linia echilibrata cu plumb picatura, varnis si o alica.

Echipamentul pentru pescuitul carasului primavara la feeder este tot unul de finete, cu fir de 0.16 si carlige nr. 8 cu tija subtire.

pescuit la carasNada pentru pescuit la caras primavara

Componentele nadei: grau si porumb incoltit in cantitati egale si srot (Vidra – Percolt se poate gasi la magazine de pescuit online si are in componenta srot si e foarte buna primavara).

O alta nada foarte buna la pescuit la caras primavara se face din porumb uscat fiert pana se sparge, dupa care se lasa in apa in care a fiert pentru 2 zile. La mixul de nadire la caras se adauga in cantitati egale tarite, srot si miez de paine amestecat pana se face o pasta. Se pot adauga si arome, in special de capsuni. Umectarea se face cu lapte.

Cu rezultate foarte bune, turta de srot prajit este o nada pentru pescuit la caras primavara care poate fi folosita imediat, sau amestecata cu faina de peste.

Cum se face nadirea la pescuit la caras primavara

Nadirea carasului pentru pescuitul de primavara se va face in cantitati mici. Nada trebuie sa fie foarte umeda in scopul de a forma un nor, insa fara a hrani pestii. Pentru inceput vom arunca 3-4 bulgarasi de nada in locul unde am observat miscarea carasilor in apa. Daca avem trasaturi, vom arunca 1-2 bulgarasi de nada la fiecare ora pentru a intretine carasii in zona. Nadirea la pescuit la caras primavara trebuie facuta cu masura, pentru ca la sfarsitul iernii, carasul are metabolismul scazut si se satura cu putin.

Momeala pentru pescuit la caras primavara

Pescuitul carasului primavara da rezultate frumoase in special la momeli animale, rame de gunoi, viermusi sau larve de libelula. Momeala pentru caras primavara se poate combina si cu cocoloase de paine, mamaliga, porumb sau arpacas fiert.

Carasul, specia cea mai raspandita in apele de ses din Romania, consuma toate tipurile de hrana, prefera cerealele, dar si ramale, viermii sau alte vietuitoare acvatice. Carasii batrini deseori trec la meniul rapitorilor fiind prinsi folosind pestisori vii sau chiar diferite naluci.

Dupa o iarna lunga un pescuit la caras primavara e o adevarata placere. Pescuitul carasului primavara e un pescuit de finete, dar, urmarind sfaturile de mai sus veti avea rezultate frumoase.

Leave a Reply