Cele mai bune fire de pescuit monofilament

Alegerea unui fir de pescuit bun nu înseamnă doar alegerea unui brand. Fiecare fir de pescuit este destinat unui anumit tip de montura. Azi vom analiza cele mai bune fire de pescuit monofilament.

La alegerea celui mai bun fir de pescuit monofilament trebuie să ținem cont de o serie de factori, cum ar fi tipul de pește vizat, tipul apei în care pescuim și nu în ultimul rând tipul de vargă / lansetă ales.

cele mai bune fire de pescuit monofilament

Cele mai bune fire de pescuit monofilament

Piața de fire se pescuit monofilament este foarte diversă. Găsirea celor mai bune fire de pescuit monofilament garantează reușita unor viitoare partide pe pescuit și aducerea capturii mult așteptate în fața aparatului foto.

Cu atât de multe opțiuni de fire de pescuit de top, sigur vei găsi firul perfect pentru reușita partidei de pescuit.

Trabucco XPS Velvet Cast

Un fir de pescuit monofilament din nailon este potrivit pescuitului peștilor de dimensiuni mici de până la 4 Kg, atât răpitori cât și pașnici. Fiind considerat unul dintre cele mai bune fire de pescuit monofilament, Trabucco XPS Velvet Cast asigură o flotabilitate optimă. Coloritul său oferă o vizibilitate optimă, fiind ușor de găsit atât pe lumină cât și pe întuneric.

Carbotex UV Flash

Perfect pentru pescuitul nocturn, acest fir este vizibil noaptea la lumina lampilor frontale cu sau fara UV. Realizat din nailon, acest fir este destinat pescarilor care caută calitate la un preț mic.

Fox Illusion Trans Khaki Fluorocarbon

Realizat din fluorocarbon acesta este unul dintre cele mai bune fire de pescuit monofilament. Cu un indice de refracție foarte apropiat de al apei, firul Fox Illusion este perfect pentru lansările lungi, fiind recomandat de Rob Hughes și mulți alți pescari de renume internațional.

Cele mai bune fire pentru crap

Un fir bun pentru crap trebuie să fie foarte bun la aruncări, să nu fie foarte elastic, să se scufunde rapid, să aibă vizibilitate redusă, să fie bun la eroziune, să fie foarte rezistent la noduri. Cu toate că diametrul este un bun indicator al rezistenței la rupere, marcajul de greutate este esențial când alegem cel mai bun fir monofilament pentru crap.

Korda Touchdown

În dimensiuni de 0,33 și 0,40 acest fir monofilament se pretează foarte bine la lansări având o rezistență extrem de bună la abraziune. Korda Touchdown este un fir monofilament ce se potrivește nodului Paloma, având o rezistență foarte bună la torsionarea datorată nodurilor.

Prețul foarte bun, culoarea apropiată de verdele plantelor din apă și elasticitatea scăzută fac ca acest fir să fie unul dintre cele mai bune fire de pescuit monofilament pe timp de vară când vegetația este abundentă.

ESP Syncro Loaded XT

Foarte rezistent la noduri, este recomandat în special pentru legarea vârtejurilor și a cârligelor cu ochet cu nod grinner.  Variantele de 0,33 si 0.37 sunt extrem de bune pentru pescuit la crap.

Și acest fir are calități de invidiat. Foarte bun pentru lanseuri chiar și când are grosimi mari, se scufundă foarte ușor si are o rezistența foarte mare la abraziune. C un preț de invidiat acest fir monofilament nu va rupe buzunarele, are o elasticitate scăzută și este aproape invizibil în mediul înconjurător.

Shimano Technium

Iată un alt fir recomandat pentru nodul Paloma. Am pescuit foarte mult fir și pot spune că acesta este unul dintre cele mai bune fire de pescuit monofilament pentru crap de pe piața din țara noastră.

Cu o elasticitate scăzută dar nu ca a celor două anterioare, firul Shimano Technitium preia cu brio șocurile înțepăturilor puternice și nu se rupe. Fiind foarte bun la lansare, pot spune ca probabil cu el am făcut cele mai bune lansări, acest monofilament este extrem de rezistent la abraziune, și are o memorie foarte mică. Culoarea lui închisă îl face foarte pretabil la pescuitul pe fundul apei. Cu o rezistență foarte mare la noduri, se potrivește monturilor ce folosesc nod Palomar. Viteza de scufundare este și ea o performanță de invidiat.

Prețul acestui fir de pescuit monofilament le depășește pe a celor anterioare dar, considerând raportul preț / calitate, firul Technitium produs de Shimano este unul dintre cele mai bune fire de pescuit monofilament.

Leave a Reply