Nod fără nod pentru legarea cârligelor cu ochet

Legarea cârligelor cu ochet se face foarte simplu folosind un nod fără nod. Acest nod fără nod este foarte rezistent și ne permite în același timp să plasăm pe fir o bucla pentru boilies. Astăzi vom învăța cum se leagă un  nod fără nod.

Fiind unul dintre cele mai populare noduri printre pescarii de crap la fundul apei, nodul fără nod pentru legarea cârligelor cu ochet nu slăbește firul și se realizează în trei pași simpli.

Nod fara nod pentru legarea carligelor cu ochet

Nod fără nod pentru legarea cârligelor cu ochet

Pentru legarea cârligelor cu ochet cu ușurință folosind un nod fără nod se recomandă folosirea firelor textile care sunt mai maleabile.

Cârligul fiind destinat pescuitului la boilies, se recomanda în prealabil realizarea unei bucle pentru firul de păr, pentru legarea bobului de boilies, ca în imaginea de mai sus.

Pasul 1

Se trece firul prin ochetul cârligului plasând bucla pentru boilies la distanța dorită față de cârlig.

Pasul 2

Se dau (se matisează) 6-7 ture de fir in jurul tijei cârligului, pornind dinspre ochet spre curbură.

Pasul 3

Capătul liber al firului se introduce din nou prin ochet, dinspre spate spre fața cârligului de pescuit.

Pasul 4

Se umezește firul și se trage de firul trecut prin ochet până nodul se închide frumos.

De ce se recurge la legarea cârligelor cu ochet cu nod fără nod

Nodul Knotless este denumirea în engleza pentru nod fără nod. Acest nod pescăresc a fost inventat de englezi și este larg folosit la monturile de pescuit pe fundul apei. Nod fără nod se folosește cu precădere pentru legarea cârligelor cu ochet folosite la montura fir de păr și montura pentru porumb.

Nodul fără nod este extrem de ușor de legat și nu răsucește firul, păstrându-i rezistența. În plus prin faptul că firul iese din ochet prin partea din față face ca înțeparea că fie mult mai sigură.

Un alt atu al nodului fără nod este că nu se înnoadă firul, cârligul putând fi desfăcut fără a strica nailonul sau guta din textil.

Montura fir de par ce folosește un nod fără nod este foarte versatilă pentru că pe ea se pot pune o multitudine de momeli, dar în special biluțe de boilies. Prin faptul că momeala nu este pe cârlig se măresc practic șansele unei înțepări reușite.

Cam atât pentru azi despre legarea cârligelor cu ochet folosind un nod fără nod. Nu uitați – tot timpul umeziți firul înainte de a strânge nodul. Fir întins.

Leave a Reply