Pescuit La Feeder La Caras Primavara

Cand mergem la pescuit la feeder primavara la caras trebuie sa tinem cont ca pestele este slabit dupa o iarna lunga si rece. Muscatura carasului este slaba si examplarele mai mari stau mai retrase, multumindu-se cu firimiturile purtate de curent.

Alegerea locului de pescuit la feeder

Odata cu aparitia soarelui, carasul vine in apropierea malurilor pentru a se incalzi si a-si gasi hrana. Partida de pescuit la feeder la caras primavara va incepe cu scrutinarea zonelor din apropierea malurilor pentru a observa urme de activitate a carasilor. De cele mai multe ori, aruncarea unei pietre, sau chiar o bataie de picior in mal va provoca carasii din zona sa se sperie, provocand mici valuri. faceti liniste si cardul de caras va reveni.

Nada pentru pescuit la feeder la caras primavara

pescuit la feeder la caras primavaraNadirea carasului primavara se face cu masura. Nada pe baza de srot si cereale da de obicei rezultate foarte bune la pescuit la feeder. Primavara carasii au metabolismul slabit si re hranesc repede. Din acest motiv, cand mergem la pescuit la caras primavara vom nadi in cantitati mici, repetat, pentru a nu hrani carasul din zona, dar pentru a-l mentine in apropiere. Sunt foarte bune nadele cu granulatie foarte fina, pentru a hrani greu carasul. Umectarea nadei este esentiala. Nada pentru pescuit la feeder primavara trebuie sa fie foarte umeda, pentru a forma un nor foarte bogat de nada. Aditivii nu sunt de lasat deoparte, cei dulci avand un randament sporit la pescuit la caras primavara. Totusi aditivii pe baza de uleiuri trebuie evitati in compozitia nadei pentru caras primavara pentru ca uleiurile sunt greu solubile in apa rece.

Momeala pentru pescuit la feeder la caras primavara

Primavara in general carasul prefera momelile animale pentru ca au un aport proteic ridicat. In deosebi ramele rosii de gunoi sunt o momeala pentru caras foarte buna primavara. Pentru a spori randamentul ramei este bine sa fie rupta, pentru a lasa sa se scurga din ea lichid, care va atrage carasii pofticiosi. Un alt lucru bun de amintit este ca rama e bine sa fie intepata la un capat si nu la mijloc, pentru ca atunci cand carasul aspira momeala, nu simte carligul decat cand e deja intepat. In timpul partidei de pescuit la feeder la caras primavara, cand nu avem prezentari e bine sa combinam momelile animale intre ele sau cu cele prezente in feeder. Astfel vom viza si alte specii de pesti din zona. Viermii nu sunt atat de apreciati ca in celelalte anotimpuri dar pot si folositi in combinatie cu bucata de rama sau larva de chiromonus.

Echipament de pescuit la feeder la caras primavara

In general primavara carasul este slabit, si intepatura este anemica. De aceea vom avea nevoie de un echipament de pescuit de finete, care sa semnaleze si cea mai mica intepatura. Trebuie sa folosim lansete feeder foarte sensibile si monturi foarte fine cu linia de maxim 0.20 si inaintas de 0.10 lung de minim 70cm. Carligele pentru pescuit la caras trebuie alese din gama celor cu tija subtire, de 16-18.

Varful lansetei feeder trebuie sa fie foarte sensibil, pentru ca muscatura sa nu treaca neobservata, altfel carasul isi pierde interesul si pleaca. Vom folosi un momitor feeder de dimensiuni mai mici, datorita faptului ca si linia e mai subtire si carasul se satura mult mai repede primavara.

Cum pescuim carasul la feeder primavara

Pescuitul la punct fix e secretul la pescuit la feeder. Odata stabilit locul unde momim, se vor lua repere pe malul opus, dar si un reper al lungimii liniei. Se poate agata firul de clipsul mulinetei, dar trebuie sa exersam o atentie sporita atunci cand lansam montura feeder. Daca locul vizat e la distanta, se pot face 3-4 lansari repetate la inceputul partidei de pescuit la caras, cu feederul plin, pentru a nadi.

Odata cu zvantarea pamintului si incalzirea usoara a vremii o partida de pescuit la feeder la caras primavara, probabil prima dupa o intreaga iarna de asteptari si pregatiri, se poate finaliza cu juvelnicul plin. Totul depinde de cum abordam pescuitul la feeder, carasul fiind mult mai pretentios primavara

Leave a Reply