Cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare

Dunarea isi schimba configuratia de la un an la altul prin depunere de aluviuni si erodarea malurilor. Totusi, cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare raman aproape neschimbate. Va propun o trecere in revista a catorva locuri bune de pescuit pe Dunare.

locuri de pescuit pe dunare

Locuri de pescuit pe Dunare

La intrarea Dunarii in tara, in judetul Mehedinti s-a inregistrat cel mai mare record de cereri de viza de PG la Politia de Frontiera. Astfel, pe bratul Gogosu (Dunarea Mica, kilometrul 860 pana la 870), la Ostrovul Mare (statia de pompe, kilometrul 865), localitatea Gruia la Cheile Portului, zona localitatii Pristol. Avat si Salau se prind mai ales in zona localitatilor Tiganasi si Crivina pe langa pod, aproape de turbine unde este curentul puternic.

Somn mare se prinde foarte bine pe Dunare in zona Cazanele Mari si Cazanele Mici. Se recomanda o barca solida pentru ca pescuitul de pe mal este foarte anevoios. Datorita malurilor abrupte, somnii au timp sa se dezvolte fara a fi deranjati prea mult de pescari.

In Golful Dubova se poate pescui foarte bine la toate speciile de peste. Zonele Orsova, Esenita si Svinita sunt bune mai ales pentru iubitorii muscaritului la clean sau a pescuitului cu momeli oscinante si rotative.

Lacul Fortuna si balta Traian sunt ideale pentru iubitorii de pescuit la crap. Aceste doua intinderi de apa sunt printre cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare la Somn.

Crap, caras, platica dar si stiuca si biban se prind foarte bine pe Canalul Olguta. Pescuitul merge aici cel mai bine din barca datorita vegetatie abundente la mal.

Pentru pescarii din Bucuresti, zona Calarasi este o optiune foarte buna. Daca doriti capturi de pesti intre 5 si 10 kg bucata puteti merge la Cetatea Pacuiului lui Soare, unde se gasesc din abundenta crap, caras, platica si salau.

Printre cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare se numara si zona Bratul Raul, atat in aval, cat si in amonte te acesta cu cate 15 kilometri. Zona este evitata de braconieri datorita controalelor dese; capturile sunt impresionante.

La Chirnogi Oltenita, in amonte de raul Arges, la marginea bulboanelor se ia foarte bine stiuca, dar drumul este inpracticabil daca e plouat.

In zona ara se prinde foarte bine crap mare, la aproximativ 5 kg sau somn. Cantitatea de peste de aici este impresionanta.

La Cochirleni, in zona morii se prinde foarte bine somn, la lingurita sa iau salau si avat iar la boilies capturi frumoase de crap.

salau prins pe dunarePentru cine vrea sa ajunga la locul de pescuit cu masina, treceti cu bacul din localitatea Borcea in Veriga. La doar 100 de metri de sat sunt cele mai bune locuri de pescuit pe Dunare. Aici se prinde platica, caras, somn, salau si crap (depasind 15 kg bucata). Tot in aceasta zona se prinde foarte bine rapitor, la oscilante si rotative.

Daca mai stiti si alte locuri de pescuit pe Dunare, va rog lasati comment si share.

Fir intins.

Leave a Reply